top of page
achtergond-blog.webp

Wijziging in de BPM tabel per 1-7-2023

Wijziging per 1 juli 2023


Per 1 juli vindt er een wijziging plaats in de afschrijvingstabel van de Belastingdienst. AutoimportNoord heeft deze aanpassing uiteraard doorgevoerd in de berekening. Buiten de wijziging in de afschrijvingstabel is er tevens een nieuw BPM formulier, ook deze is geïntegreerd in onze systemen.


Forfaitaire afschrijvingstabel


De forfaitaire afschrijvingstabel van de Belastingdienst wordt per 1 juli 2023 aangepast. Dit kan grote invloed hebben op de te betalen BPM bij import.


Als we naar de Forfaitaire tabel kijken, zien we dat de tabel in de eerste 2 jaar harder afschrijft. Dit kan dus gunstiger zijn omdat een hogere afschrijving een lager BPM bedrag betekent bij import. Natuurlijk is er nog altijd de mogelijkheid gebruik te maken van de AutoimportNoord koerslijst. De koerslijst is in de eerste jaren van een auto de meest gebruikte aangifte methode en kan resulteren in een lagere BPM dat de tabel van de belastingdienst. Het omslagpunt in vergelijking tot de oude tabel bevindt zich op 24 maanden. Op dit punt zien wij dat de nieuwe tabel minder hard afschrijft. Voor import op basis van de afschrijvingstabel is dit dus minder gunstig.


AutoimportNoord heeft diverse door de belastingdienst geaccepteerde methodes om de BPM te berekenen zodat wij altijd het laagste BPM bedrag kunnen realiseren. Ook als u zelf een auto gaat importeren kan het lonen om de BPM aangifte door ons te laten opstellen.Wilt u zeker weten wat het te betalen BPM bedrag bij import wordt? Vraag dan een gratis kostenberekening aan en u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte met de laagst haalbare BPM.


147 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page