top of page
achtergond-import.webp

Waarom kiezen voor import?

Wilt u veel geld besparen bij de aankoop van een volgende auto? Heeft u wel eens gedacht aan het importeren van een auto uit het buitenland? lees hieronder wat de voordelen zijn.

Kiezen voor het importeren van een auto

Een auto importeren uit het buitenland zorgt ervoor dat u profiteert van belastingvoordelen, financiële voordelen en van de luxe voordelen. Bent u bang om risico te lopen wanneer u een auto koopt uit het buitenland? Weet u niet precies waar u op moet letten?

Auto Import Noord is gespecialiseerd in het importeren van auto’s, wij helpen u graag om veilig en vertrouwd een auto te importeren!

Groter aanbod van importauto’s

De belangrijkste automarkt van Europa is Duitsland, waar populaire merken als Audi, BMW, Mercedes-Benz en Porsche vandaan komen. De Duitse automarkt is logischerwijs groter dan die van Nederland en zo ook het aanbod. In Duitsland staan er maar liefst 1,6 miljoen* occasions te koop, terwijl er in Nederland bijna 192.000* occasions te koop staan. Deze simpele vergelijking maakt duidelijk dat het verschil in aanbod van (jong)gebruikte auto’s zeer groot is. Ideaal om over de grens te zoeken naar een geschikte importauto. Een simpele zoektocht naar een BMW 5 Serie vanaf bouwjaar 2017 levert op www.mobile.de ruim 14.000* zoekresultaten op, terwijl er in Nederland via www.marktplaats.nl slechts 707 occasions aangeboden worden.
*gegevens van september 2023

Luxer én completer

Auto’s uit het buitenland, zoals Duitsland, zijn doorgaans veel completer uitgerust dan de auto’s in Nederland. Vanwege de hoge belastingdruk in ons land kopen Nederlanders auto’s met relatief weinig opties, terwijl in Duitsland auto’s goedkoper zijn en zij vaak veel meer opties bestellen. Ook wordt er in het buitenland geen belasting op opties geheven. Dit maakt het aanbod van luxere en completere auto’s vele malen groter dan in Nederland.

Grote diversiteit en aanbod

Het vinden van een importauto met specifieke opties, kleur of motorisering wordt door de grote diversiteit in auto’s vergemakkelijkt. Het is nu eenmaal makkelijker om uit een groter aanbod te zoeken naar bijvoorbeeld een donkerblauwe BMW 330d met beige interieur. Waarom zou je alleen nog maar in Nederland zoeken?

Gratis kostenberekening

Lagere kilometerstanden en in goede conditie

Over de grens worden er veel auto’s aanboden met lage kilometerstanden. Een voorbeeld hiervan zijn Jahreswagens. Dit zijn auto’s die door medewerkers van luxe Duitse merken worden gereden, van slechts enkele maanden tot een jaar oud met zeer lage kilometerstanden. Deze auto’s worden tegen scherpe prijzen aangeboden en zijn in topconditie. Maar ook oudere auto’s worden doorgaans goed en door merkdealers onderhouden en zijn vaak met lagere kilometerstanden te vinden.
Duitsland heeft bovendien al jarenlang een verbod op het terugdraaien van kilometerstanden, waar streng op wordt gecontroleerd. Als je als dealer een auto met een teruggedraaide kilometerteller verkoopt, is het bedrijf aansprakelijk gesteld op fraude. In Nederland is het terugdraaien van de kilometerstand sinds 1 januari 2014 officieel verboden. Daarnaast controleren wij altijd de geschiedenis van de auto en geven wij kilometerstand garantie op elk geïmporteerd voertuig.

Garantie

Omdat alle Europese voertuigen geleverd worden met Europese garantie kunt u hier in Nederland gewoon aanspraak maken op deze garantie bij de merkdealer. Soms heeft een auto uit Duitsland ook nog een verlengde fabrieksgarantie bovenop de standaard fabrieksgarantie. Ook is het mogelijk om het gekozen voertuig te kopen met de garantie van de verkopende dealer.

Financieel voordeel

Naast de lagere aanschaf prijzen in het buitenland zorgen wij voor de voordeligste BPM aangifte. Hierdoor betaal je nooit te veel belasting. Wij selecteren de gunstigste manier van aangifte en stellen indien nodig een tegenbewijs op waarbij we alle schades aan het voertuig meenemen die van invloed zijn op de waarde. Zo zorgen we er voor dat u goedkoper uit bent dan een vergelijkbare Nederlandse auto.

Gratis kostenberekening

bottom of page