top of page
achtergond-pakketten.webp

Veel gestelde vragen over auto en camper import

 • Betekenis Duitse termen in advertenties
  Wat betekent MWST ausweisbar en MWST nicht ausweisbar? MWST ausweisbar betekend dat de BTW terug te vorderen is door de koper. Meestal moet de BTW in Duitsland als borg betaald worden en zodra het voertuig voorzien is van een Nederlands kenteken wordt de borg teruggestort. MWST nicht ausweisbar betekend dat de BTW niet terug vorderbaar is en dat het om een marge voertuig gaat. Wat betekent scheckheftgepflegt? Scheckheftgepflegt betekent dat de auto aantoonbaar onderhouden is volgens schema. In de praktijk houd dit in dat het onderhoudsboekje of een overzicht aanwezig is bij de auto. Wat betekent unfallfrei? Een Duitse verkoper is verplicht alle schades uit het verleden te melden aan de koper. Als de verkoper vermeldt dat een auto unfallfrei is dan betekent dat, dat de auto geen schadeverleden heeft. Wat betekent ausstattung? Zie je ausstattung of fahrzeugausstattung in de advertentie staan dan staat hieronder vaak welke opties of extra pakketten er aanwezig zijn. Wat betekent Sachmängelhaftung? Sachmängelhaftung kom je soms bij autohandelaren tegen in het koopcontract. Hiermee willen ze zeggen dat ze niet aansprakelijk zijn voor eventuele gebreken aan de auto en wordt vaak gebruikt bij B2B handel. Bij een merkdealer kom je deze term niet snel tegen. Wat betekent Erstzulassung? Erstzulassung betekent niets meer dan de datum 1e toelating of datum deel1. De Datum waarop de auto voor het eerst op kenteken is gezet. Wat betekent HU/AU en TÜV? HU/AU en TÜV kennen wij in Nederland als de APK keuring. Wij kunnen bij import de einddatum overnemen indien de auto is voorzien van het originele TUV keuringsbewijs. Wat betekent Jahreswagen? Een Jahreswagen is een occasion die is ingezet als demo of personeelsauto door de fabrikant of merkdealer. Wat betekent Qualitätssiegel? Qualitätssiegel is het garantiekeurmerk dat dealers geven aan hun eigen voorraad. Zo heeft BMW de premium selection en Audi de Audi plus garantie. Deze auto's worden voor aflevering uitgebreid geïnspecteerd om aan de garantie eisen te voldoen. Wat betekent CO2 emissionen kombiniert? Dit is de gecombineerde CO2 uitstoot waarop de BPM wordt berekend. De hoogte in de advertentie kan nog wel eens afwijken van de uitstoot vermeld in de autopapieren. Vaak wijkt deze ook af van een Nederlands geleverde versie, wij vragen daarom altijd een kopie van de voertuigdocumenten op bij de verkoper om misverstanden te voorkomen en een juiste berekening te maken van de BPM.
 • Hoe stellen jullie de hoogte van de BPM vast?
  Wij hanteren hiervoor verschillende methodes: - Afschrijvingstabel (vaste afschrijving per maand volgens de tabel van de belastingdienst) - Koerslijst (variabele afschrijving op basis van de koerslijsten) - Waarde taxatie (afschrijving op basis van de werkelijke waarde van het voertuig op basis van schades en gebruikssporen) Wij gebruiken hiervoor de meeste courante gegevens van onze data leveranciers en werken samen met erkende BPM taxateurs om de laagst mogelijke BPM te realiseren.
 • Wat is BPM?
  BPM staat voor "Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen." Het is een belasting die in Nederland wordt geheven op de aanschaf van een personenauto, camper, motorfiets of een bestelauto. De BPM is een eenmalige belasting die wordt opgelegd op het moment dat een nieuw of gebruikt voertuig voor het eerst in Nederland wordt geregistreerd. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de CO2-uitstoot van het voertuig, de catalogusprijs en de leeftijd van het voertuig. Voertuigen met een lagere CO2-uitstoot betalen over het algemeen minder BPM dan voertuigen met een hogere uitstoot. De berekening van de BPM kan vrij complex zijn, en er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de situatie. Bij AutoimportNoord bekijken we per auto met welke methode de laagste BPM haalbaar is.
 • Hoe wordt de hoogte van de BPM berekend?
  De berekening van de BPM (Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen) in Nederland is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de netto catalogusprijs, de CO2-uitstoot van het voertuig en eventuele kortingen of toeslagen. De belangrijkste factoren zijn: Netto catalogusprijs: Dit is de catalogusprijs van het voertuig inclusief accessoires en opties, exclusief de BPM en de omzetbelasting (BTW). Deze prijs is vaak te vinden in de technische specificaties van het voertuig. Leeftijd van het voertuig: De leeftijd van het voertuig heeft invloed op de BPM. De afschrijving gaat per maand. CO2-uitstoot: De CO2-uitstoot van het voertuig is een belangrijke factor bij de BPM-berekening. Er wordt per gram uitstoot een bedrag berekend waarbij er kortingen zijn voor hybride voertuigen en toeslagen voor voertuigen op diesel.
bottom of page